Snabb hemsida?

Det går även om hemsidan är tung

Att hemsidan laddar snabbt är inte bara bra för besökaren utan ska ge bättre resultat på sökmotorerna. Jag är inte helt säker på om det gäller då många av mina konkurrerande hemsidor kan ibland rankas högre även om de har en långsam hemsida.

TrädgårdSmart har varit snabb men jag ville få den snabbare. Det var inget jag kunde fixa själv utan tog kontakt med en expert, Arischvaran. Här berättar han med egna ord vad han gjorde.

Nedan redogör jag lite kort hur min hemsidan TrädgårdSmart, och även denna som du besöker, ligger upplagd och vilka tillägg som jag använder för att optimera hastigheten.

Om hemsidans uppbyggnad

Hemsidan har jag byggt på WordPress som ligger upplagd på Oderland. Sedan använder jag mig av Cloudflare för CDN. Bilderna på hemsidan går via EWWW.

Använda tillägg till WordPress:

Följande tillägg har jag använt på hemsidan för att få hemsidan snabbare. Du kan läsa en fullständig guide hur du ställer in alla inställningar i Toms guide.

Notera att jag har 52 aktiva tillägg på hemsidan. Det sägs att med så många tillägg så ska det ha en stor påverkan på sidans hastighet. Dock beror det på vilka tillägg du har installerade och om de arbetar i bakgrunden eller ej. Kanske kan sidan få 100 i prestanda om jag tar bort några tillägg, men då måste jag nog först ta bort Woocommerce för att nå det resultatet.

Pagespeed TrädgårdSmart

Något om roberthammar.se

Den här hemsidan som du besöker har 25 tillägg installerade. Dessutom saknar den tunga tillägg som Woocommerce och en massa andra tillägg som jag har på min företagssida. Å andra sidan är den här hemsidan inte helt optimerad.

Kanske ska jag låta Arischvaran lägga sin hand på den?

Lämna en kommentar